(H)eerlijke foodtrucks!

Foodtrucks zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse festivalbeeld. Bijna elk weekend is er wel ergens in het land een foodtruckfestival. Foodtrucks zijn dan ook enorm populair en niet meer seizoensgebonden. Gelukkig zijn er veel locaties of mogelijkheden om het hele jaar foodtrucks aan je evenement toe te kunnen voegen. Want zeg nou zelf, voor elke gelegenheid of type evenement is wel een bijpassende foodtruck te selecteren.

Duurzame foodtrucks

Wij bij Raad & Daad evenementen maken al onze keuzes gebaseerd op duurzame overwegingen. Dit zie je ook steeds meer terug onder de foodtruck ondernemers. De nadruk ligt vaker op biologisch en duurzaam eten en drinken. De hamburger en sateetjes staan nog steeds bovenaan als het gaat om populariteit maar ook hier wordt steeds vaker voor een duurzamere optie gekozen.

Wat te denken van bijvoorbeeld weedburgers, gerechten met restgroeten of compleet veganistische trucks? Om wat inspiratie op te doen hebben wij een aantal inspirerende duurzame foodtrucks op een rij gezet:

1. PUZZLES foodtruck

Met de 100% vegetarische foodtruck rijdt PUZZLES het hele land door om kennis te laten maken met powerfood. Op het menu staan verrassende, gezonde en vooral hele lekkere gerechten. Hiervoor worden alleen pure, duurzame en zoveel mogelijk biologische producten gebruikt. De foodtruck serveert onder andere groen(t)e smoothies, powersnacks en quinoa burgers.

vegetarische foodtruck
heerlijke foodtrucks

2. Instock

Met deze wagen wordt de voedselverspilling op de kaart gezet! Van warme maaltijden tot goedgevulde burrito’s en ambachtelijk granola. De producten van Instock komen van producenten die de oogst weggooien vanwege overschotten of afwijkende maten. Eten weggooien kost niet alleen geld, maar ook de energie die de teelt, verpakking, transport en koeling van voedsel is gestoken gaat verloren. De Instock Foodtruck is daarnaast met ingebouwde speakers en terras klaar om een food rescue feestje te bouwen op elke locatie!

3. Car Paccio

De specialiteit is dungesneden, biologisch rundvlees geserveerd met rucola, Grana Padano, een notenmix en truffel of pestomayonaise en wordt vers in de foodtruck gesneden. Het vlees dat wordt gebruikt wordt ingekocht bij ‘Onze Biologische Slagerij’. Dit betekent dat het vlees gegarandeerd biologisch is, afkomstig van runderen die zovele mogelijk buiten hebben gelopen, in weilanden met bloemen en kruiden.

4. Vega met ballen

Vanuit een knalblauwe oldtimerbus worden handgedraaide ballen geserveerd. Deze ballen zitten in een pita met verse salade en saus: een stevige vegetarische hap, ook geschikt voor echte vleeseters. Naast de bekende falafelbal van kikkererwten serveren zij ook producten zoals: pompoenballen, fetaballen, notenballen, linzenballen, bitterballen, aubergineballen en nog veel meer vegaballen.

5. De Donutfabriek

Met de biologische donuts willen ze laten zien dat het ook anders kan. Deze foodtruck biedt verscheidene koffies, thee-en en frisdranken aan, vergezeld met vrolijke mini-donuts. De koffie is direct trade en biologisch, de thee-en zijn bio fair trade en de frisdranken zijn biologisch. Ook de donuts hebben een aantal specifieke kenmerken: het meel is van de molen ‘de Zandhaas’ in Santpoort, het olie is van ‘de Oliehoorn’ en de chocolade toppings bestaan uit fairtrade Tony Chocolonely.

6. Mister Makan

In Indonesie is de keuken het kloppende, liefdevolle hart van elk thuis. Met de allerbeste biologische ingrediënten, de zelfgebouwde grills en de familierecepten van nenek (lees: oma) in het achterhoofd, toveren ze op elke locatie de lekkerste dingen uit de foodtruck. Mister Makan reisde maandenlang door Indonesië om culinaire inspiratie op te doen. Het bekendste product van deze foodtruck is de saté: urenlang gemarineerd volgens geheimd recept.

7. Bakblik

Het aanbod is vers, zelfgemaakt en volledig plantaardig. Het voornaamste product is de falafel. Daarnaast serveren ze ook producten zoals: stoere champignons in bierbeslag, een bulgursalade voor mensen die het liever wat lichter hebben en de goddelijke vegan brownie. Deze foodtruck gelooft in lekker eten waar iedereen van kan genieten; vegans, vegetariërs, flexitariërs, mensen met lactose-intolerantie en ook de echte vleeseters!

8. Tante tofu

Door de traditionele snacks zoals burgers en kebab in een fris plantaardig jasje te steken en gebruik te maken van lokale verse producten, zijn de snacks van Tante Tofu niet alleen gruwelijk lekker maar ook nog eens gezond, duurzaam en goed voor de lokale economie. Met haar schattige en kleurrijke caravan verovert zij festivals, markten en feesten in de Benelux.

Ook je eigen foodtruck festival organiseren?

Wil jij ook graag je eigen foodtruckfestival op het bedrijf organiseren? Of organiseer je een evenement waar je graag foodtrucks aan zou willen toevoegen? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via 079-33 119 22 of stuur een e-mail.

Direct contact opnemen